154c144c228ef1dc

Fethiye’de Gezilmesi Gereken Yerler

Fethiye’de Gezilmesi Gereken Yerler

Türkiye’nin yaradılış bakımından en güzel yerlerinden beri olan Fethiye’de gezilecek yerler, hem mistik hem tropikal havadadır. Yarı tropik havaya ve canlı bitki örtüsüne sahip olmasıyla, dünyadaki sayılı turistik bölgelerinden biridir. Turizm sektöründe yerli ve yabancı turistleri çeken eşsiz güzelliğiyle, dünya üzerinde ayrıcalıklı nadir yapılardan biri olarak, dikkatleri üzerine çekmektedir. Pek çok uluslararası basın organı tarafından dünyanın en güzel kumsalı olarak seçilmiş Ölüdeniz, Fethiye merkezine yalnızca 13 km uzaklıktadır.

Hem dalgasız hem sakin özelliğiyle, dünyanın sayılı denizleri arasında bulunan Fethiye’de, aynı zamanda yeşilin bin bir tonunu da içinde barındırmaktadır. Su altı kaynaklarının oluşturduğu doğal akışla birlikte, kendini devamlı temizleyen nadir plajlar arasında yer almaktadır.

Fethiye’de Yapılabilecek Su Aktiviteleri

Dünya çapında üne kavuşan plajıyla ilgi odağı olan Fethiye’ye geldiğiniz andan itibaren, havaalanından araç kiralama yapabilmeniz mümkündür. Ülkemizde denize girilecek en temiz ve en güzel plajlardan biri olduğundan, gezi rehberlerine sıklıkla konu olmaktadır. Oldukça ince bir kuma sahip uzun sahiliyle, sadece Fethiye’de değil, ülkemizde de denize girilecek en güzel yerlerdendir.

Antik zamanlardan beri Fethiye, Güneş ve ışık diyarı olarak anılmaktadır. Büyüleyici güzelliğiyle, tarihin her döneminde ilgi görmüş yerlerin başında gelmiştir. Babadağ’ın eteklerinde yapılabilecek en popüler aktivitelerden biri denildiğinde, yamaç paraşütü etkinliklerine katılan yerli ve yabancı turistlerin en özel anlarını kalıcı hale getirebilmeleri burada yapılabilmektedir. Yamaç paraşütü esnasında çekilen fotoğraflarla, bu anları gökyüzünde uçarken ölümsüzleştirmeleri, özellikle yaz aylarında kaçınılmazdır.

Fethiye merkezde yer alan mavi bayraklı plajlarıyla, tertemiz denizin ve kumsalın tadını çıkarmak, son derece keyiflidir. Plajların çevresinde bulunan restoranlar, kafeler, plaj kulüpleri, eğlence mekanları ve su sporlarıyla çevrili bir tatil, misafirleri beklemektedir. Marin rent a car hizmetleriyle de buralarda bir yerden bir yere giderken en kolay ulaşımı sağlamaktadır.

En uzun plajların burada bulunmasıyla birlikte, nisan ve kasım aylarında deniz kaplumbağalarının yumurtladığı alanlardan biri olmasıyla, Çalış plajı tam anlamıyla cennetten bir köşedir. Gün boyunca uçurtma ve rüzgar sörfü yapılabilir ayrıca deniz paraşütü gibi onlarca su aktivitesiyle kaliteli vakit geçirilebilir.

Fethiye Tatilinde Tarihsel Dokunun Hissedileceği Yerler

Doğayla el ele bir şehrin güzide ilçelerinden biri diye bilinen mavi ve yeşilin dans ettiği topraklarda, rüzgarın esintisine kapılarak, kendinizi Fethiye’ye bırakabilirsiniz. Tarihin gizemini hala koruduğu yerleri dolaşarak, kültürel bir seyahatin de yapılabileceği alanları ziyaret ederek, bu bambaşka atmosferi soluyabilirsiniz. Sunduğu görsel şölenle beraber, inşa edildiği zamanda işlevsel bir konumda bulunmasının yanında, kusursuz bir manzaranın keyfinizi çıkarabileceğiniz yerlerdendir.

Tarihi gezintileri ve tatili bir araya getirmek isteyenlerin, burada en sevdiği aktivitelerden biri antik kent gezintileridir. Tarih boyunca pek çok uygarlığa ve kültüre ev sahipliği yapan Fethiye’de gezilecek antik kentler, adeta yağlı boya tablolarını andırmaktadır. Fethiye Körfezi’ni içinde barındıran bu manzara, seyrine doyulamayacak kadar biricik güzelliktedir.

İlginizi Çekebilir
  • Araç Kiralama Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    Muğla'nın güzelliklerini keşfetmek için en iyi yol, Marin Rent A Car Muğla ile araç kiralamaktır. Profesyonel hizmet anlayışımız, geniş araç filomuz ve müşteri odaklı yaklaşımımız ile seyahatinizi daha keyifli hale getiriyoruz. Bizimle seyahate çıkın, Muğla'daki her anı...
  • Kurumsal Kiralama Nedir?
    Marin Rent A Car Muğla ile kurumsal kiralama hizmetleri sayesinde işletmenizi bir adım öne taşıyın. Bizimle çalışarak araç yönetimi yükünden kurtulun ve işinize odaklanın!
  • Araç Kiralama da Firma Seçimi ve Önemi
    Araç kiralama firması seçimi, seyahatinizin kalitesini doğrudan etkiler. Marin Rent A Car Muğla olarak, sunduğumuz güvenilir hizmet ve müşteri odaklı yaklaşımımızla, araç kiralama deneyiminizi en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Muğla'da araç kiralamak için bizi terci...
  • Dalaman'da Gidilmesi Gereken Yerler
    Suyun serinliğiyle buluşmak, sakin ve huzurlu bir atmosferde yüzmenin tadını çıkarmak mümkündür. Dalaman'ın eşsiz doğası ve temiz suları, yüzme deneyiminizi daha da özel kılar. Sıcak güneşin altında dalgalanmak, suyun üzerinde kaymak ve denizin keyfini çıkarmak için Dal...
  • Muğla’da Gezilecek Yerler
    Muğla'nın şehir merkezi, ilçelerinden daha çok kültürel etkinlikleriyle biliniyor. Geçmişte mevsimlik işçilere, tüccarlara ve gezginlere ev sahipliği yapan, tarihi hanlarıyla dikkat çeken mimarisi ve günümüzdeki Osmanlı yansımalarıyla görülmeye değer
Whatsapp Telefon